Felkeltettük az érdeklődésed?

Felkeltettük az érdeklődésed?

Nem tudsz kiigazodni a sok szolgáltató között? Segítünk!

Hogyan válassz GPS nyomkövetőt?

Hogyan válassz GPS nyomkövetőt? Megmutatjuk, hogy mire figyelj, amikor nyomkövetőt választasz a járművedbe. Buktatók ismertetése, érvek és ellenérvek felsorakoztatása, kompatibilitási kérdések és egyéb hasznos praktikákat részletezünk számodra.

Nagyon sok GPS
eszköz van a piacon!

Hogyan találd meg a minőségi eszközt a megfelelő ár/érték aránnyal? A nemzetközi online piactereken sok olyan eszközt találsz, amelyeknek nincs igazán háttér szolgáltatója, vagy csak rövid életűek és nem biztos, hogy adnak ki rá frissítést, azaz egy rövid idő után megállhat az egész és elérhetetlen az ügyfélszolgálat. Fontos, ha GPS nyomkövetőt választasz, legyen hozzá előfizetési szolgáltatás, elérhető ügyfélszolgálattal és lehetőleg garantált legyen a rendszeres szoftverfrissítés. Az eszközök ára mellett vizsgáld meg a havi vagy éves szolgáltatási díjakat is és nézd meg, hogy van-e valamilyen kedvezmény! Vásárlás, illetve bérleti konstrukciókat is tudsz mérlegelni.

A GPS nyomkövetők úgy küldenek adatot az applikációdba, hogy van a nyomkövetőben egy SIM kártya. Csak akkor látod a követett eszközt, hogy merre jár, ha van benne aktív SIM kártya. Ezt a nyomkövetési szolgáltatódnak kell biztosítani. Legalábbis, ha a cég ad magára valamit. Ez általában előfizetéses szolgáltatás. Éves, vagy havi díjban tudod fizetni.

Nem! Vannak olyan szolgáltatók, akik azt mondják, hogy használd, amíg kell, aztán viszlát. Nézd meg a céget, hogy a szolgáltatási palettáján van-e hűségidős termék is. Ha nincs, az nem szerencsés, mert a hűségidős szerződés mindkét felet kötelezi. Az a jó, ha a szolgáltatónak hűségidős és hűségidő nélküli terméke is van. Be meri vállalni, hogy szerződés nélkül is nála maradsz, mert jó, de nem fél kötelezettséget vállalni hűségidős termékekre sem.

Milyen a cég? Mire figyelj?

Fontos, hogy legyen saját fejlesztői csapat, mert az egyedi beállításokra is szükség lehet időnként. Nem beszélve arról, hogy a szoftvereket időnként frissíteni kell és nem árt, ha vannak új funkciók időközönként, hiszen mindig vannak új kihívások a piacon, amit te le szeretnél fedni. Az igényeid változhatnak, jó ha a cég ezzel lépést tud tartani megfelelő csapatával.

Szép dolog a start-up, de neked olyan cég kell ebben az iparágban, akinek van már múltja és nem rajtad kísérletezik. Miért? Mert ezek a nyomkövető eszközök nem olcsók és a beszerelésük sem. Nagyon macerás, ha 1 év múlva tovább kell állnod egy másik szolgáltatóhoz és át kell szereltetni mindent. A kollégák pedig utálják a változásokat és ha megszoknak egy felületet, akkor nem szívesen tanulnak át egy újra. Érdemes megnézned a cég referenciáit is. Nem árt, ha van köztük egy-két nagyobb, ismertebb cég is.

A nemzetközi cégek általában tőkeerősek, sok fejlesztést meg tudnak oldani. A giga cégek viszont az egyedi igényeket nem fejlesztik le, mert nagyon hosszú lenne átvinni a nagy rendszeren. Egy közepes méretű cég viszont ideális, mert nyitott az egyedi igényeidre, ha van fejlesztő csapata. Továbbá nem árt, ha van a te nyelveden beszélő és munkaidőben elérhető ügyfélszolgálata. Nem vagy kisegítve az olyan ügyfélszolgálattal, aki más időzónában dolgozik és számodra nem komfortos nyelven lehet csak kommunikálni velük.​

Certop IT termék tanusitvánnyal fontos, főként ha olyan szolgáltatást kínál a cég, amelyet a NAV-nak, vagy más elszámoltató szervnek el kell fogadnia, pl. az eMenetlevél és Automata útnyilvántartásunknak is minősítéssel érdemes rendelkeznie, ha nem akarsz kellemetlen meglepetést. Ilyen minősítés a Certop IT termék tanusitvány.

Milyen a
technikai háttere?

Három GPS nyomkövető gyártó szokott jól szerepelni. Két európai céggel és egy kínaival a legjobbak a tapasztalatok. A Teltonika és a Ruptela adott eszközei évek óta bizonyítanak. A Concox kínai gyártónak a mágneses AT4-es eszköze hiba nélküli szintén évek óta. Nézd meg, hogy a szolgáltató garanciát biztosít-e az eszközökre illetve a szerelést is garanciálisan vállalják-e!

Ha összetettebb rálátást szeretnél, mint például sofőrazonosítás, sofőr-magatartás elemzés, üzemanyag-elemzés, értesítések szenzorok alapján, akkor érdemes a Teltonika FMB 140 és 150-es CAN BUS-t is tartalmazó eszközt választani. Ha távolról szeretnéd kiolvasni a Tachográf adatokat, akkor a Ruptela HCV5-ös eszköz a profi. Ha csak annyit akarsz látni, hogy merre járt a jármű és merre van éppen az adott pillanatban, akkor elegendő a Teltonika FMB110, vagy egyéb mobilis eszközei illetve a Concox mágnessel rögzíthető AT4. Olyan céget keress, akik hivatalos forgalmazói ezeknek és a saját szoftverüket telepítik rá.

A különbség a szolgáltató által hozzáadott szoftverben rejlik. Sok szolgáltatóknál megtalálod ugyanazokat a gyártmányú, típusszámú eszközöket. Jó is, ha az adott eszközt több szolgáltató is kínálja, mert akkor mindegyik egyetért abban, hogy hardveresen ezekkel érdemes foglalkozni, tehát minőségiek. De hiába ugyanazok az eszközök, a szoftver tudásuk mégis eltérő szolgáltatónként. A lényeg, hogy hozzáférést, előfizetést vásárolsz a szoftverhez, ami lehetőség szerint saját fejlesztés legyen és folyamatosan frissítsék.

A járműved milyen GPS
nyomkövetővel kompatibilis?

Előfordulhat, hogy régi típusú járműveid is vannak a flottádban. Az a jó, ha a szolgáltató a régebbi kivitelű járművekre és a legújabbakra is tud GPS nyomkövető eszközt ajánlani. Arra mindenképpen rá kell kérdezni, hogy milyen funkciókat tud majd szolgáltatni számodra. A szolgáltatónak kell, hogy legyen kompatibilitási listája és ha tudsz egyeztetni velük erről, akkor biztosan nem csak lehúzni akarnak egy olyan eszközzel, ami nem is jó a te járművedbe.

Pici különbség van az elektromos járművek és a hagyományos meghajtású járművek nyomkövetési lehetőségei között. Jó, ha erre a szolgáltató felkészült és tud megoldásokat kínálni.

Fontos ellenőrizni, hogy a választott GPS szolgáltató milyen lefedettséget biztosít. Bizonyos területeken a lefedettség lehet hiányos vagy korlátozott, ezért győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott rendszer megbízható és elérhető abban a területen, ahol használni szeretnénk. Nézz utána, hogy a szolgáltató rendelkezik-e Roaming funkcióval. A szállítmányozó cégeknek különösen fontos, hogy határon túl is lássa járműveit. A bérautós flottáknak szintén.

Illeszkedik a szolgáltatás a céged kultúrájába?

Kérdezz rá, hogy a szolgáltató API csatlakozást biztosít-e a te saját ügyviteli rendszeredhez? Az a legértékesebb, ha az adatok az általad használt rendszerekbe könnyedén behívhatók. Ha már rendelkezel egy meglévő flottakezelő vagy flottamenedzsment rendszerrel, győződj meg róla, hogy a választott GPS rendszer kompatibilis és könnyen integrálható a meglévő szoftvereidhez!

Az igényes GPS jármű nyomkövető szolgáltatóknak nem csak mobilos felülete van, hanem számítógépes kezelőfelülete is az összetettebb lekérdezések miatt. Nem mindegy, hogy az ügyviteli kollégáidnak egy bonyolult, túlkomplikált rendszert kell megismerniük, vagy egy felhasználóbarát rendszerben kapnak értékes információkat és segítik a te döntéseid előkészíteni.

Egy magára valamit adó cég nem csak eladja neked a GPS jármű nyomkövető rendszerét, hanem segít, hogy a legjobb és legfontosabb információkat nyerd ki belőle. Nézd meg milyen támogatást biztosítanak neked! Van beüzemelési segítség, online oktatás, hozzád rendelt, elérhető kapcsolattartó, oktató videók, használati útmutatók? Mindez a számodra kényelmes nyelven? Egy szolgáltatás minősége ebben is megmutatkozik, hogy csak addig vagy fontos, amíg megkötik veled a szerződést, vagy utána is segítenek, hogy sikeres legyél te és/vagy kollégáid a rendszer használatában.

Biztosan kell neked GPS jármű nyomkövető?

Érdekellentét fennál?

A te cégedben a járművezetőknek ugyanaz az érdeke, mint a tulajdonosnak?

Vannak ilyen kihívásaid?

Hány ember dolgozik azon, hogy el tudják számolni a kilométereket, ez kb. milyen összegű bérköltség?

Szeretnél ezen spórolni?

Mennyi parkolási büntetést fizetsz havonta?

Jó lenne, ha ezek nem lennének?

Hányszor felejtetted el elindítani, vagy leállítani a parkolást?

Mennyi többlet költséget okozott?

Hányszor volt olyan érzésed, hogy nem stimmel az üzemanyag elszámolás?

Volt már a cégedben engedély nélküli magán járműhasználat? Idegesített?

Volt már olyan, hogy utólag derült ki, hogy nincsenek a munkaterületen a járművek/kollégák?

Ebből milyen összegű anyagi hátrány származott?

Ért már vád, hogy kollégáid nem teljesítették időre a fuvart?

Volt már olyan, hogy úgy érezted, széthajtják, nem vigyáznak a céges járművekre?

Nem érdekes, céges jármű hozzáállást éreztél már egyes kollégák kapcsán?

Ha a fentiek közül több dolog is zavar...

Akkor feltehetően megnyugtatóbb lenne, ha a járműveidben ott lennének a GPS jármű nyomkövetők. Ha már elhatároztad magad és a szolgáltatókat vizsgálod, akkor nézd meg, hogy van-e ingyenes kipróbálási lehetőségük. Ha nem félnek megmérettetni magukat, akkor feltehetően bíznak a rendszerükben.

Akikkel nap mint nap együtt dolgozunk​

Többet nyújtunk, mint a szokásos GPS jármű nyomkövető applikációk.
Saját fejlesztésű rendszerünket folyamatosan frissítjük a legújabb piaci igényeknek megfelelően. Saját tanácsadót rendelünk ügyfeleinkhez. Nem csak addig vagy fontos, amíg megkötjük a szerződést! Az a célunk, hogy együtt legyünk sikeresek, segítünk, hogy a legjobban használd ki a rendszerünk adta lehetőségeket!

Videó a szolgáltatásunk működéséről.

Ismerd meg teljesen automatikus megoldásunk működését!

Miért fontos az Automata és az Online jellemző?

Mivel ezek hivatalos dokumentumok, fontos, hogy minimalizáld a hibalehetőséget és az is fontos, hogy kéznél legyen, amikor kell és gyorsan, könnyen kezelhető legyen. Ebben kívánunk maximálisan a segítségedre lenni.

Mit mondanak rólunk az ügyfeleink?

Több ezer ügyfelünk van. Íme néhány közülük és véleményük a szolgáltatásainkról.

"Céges gépjárműveink nyomkövetésére és menetlevelek automatikus készítésére használjuk a HOL AZ AUTO felületet. A valós idejű nyomonkövetésnek köszönhetően mindig látjuk a járműveink aktuális és múltbéli pozícióit, hogy ki vezeti az autót és milyen vezetési stílussal. Néhány kattintással készíthető útnyilvántartás, elektronikus menetlevél. Minden olyan cégnek, vállalkozásnak ajánlom ennek a nyomkövető rendszernek a használatát, akik gépjárműveik mozgásának felügyeletét és a menetleveleiket egy felületen szeretnék látni.”
Németh Györgyi | Zala-elektro Kft.
Logisztikai vezető
“A szolgáltatás nagyban megkönnyíti a munkánkat, gépjárműveink nyomkövetése, aktuális pozíciójának meghatározása hatékonyabb, pontosabb szervezést tesz lehetővé, emellett olyan kimutatásokat lehet lekérni, amely megmutatja a járművek fogyasztását, és futásteljesítményét, ennek köszönhetően elősegítik, egyes esetekben kiváltják adminisztrációs feladatainkat. Az eszközök technikai támogatása mind beépítés mind az üzemeltetés tekintetében kimagasló, egyedi igények esetén készséggel állnak rendelkezésünkre. Köszönjük a kitartó munkátokat!”
Vantuch József | One Touch Alarm Kft
Tulajdonos
bls logo

Bls Service Kft.

AlbaPosta

ALBA-Posta Kft.

Amivel nem foglalkozunk:

Ingyenes kipróbálás

Tesztelj le minket! Vágj bele a 3 hetes próbaidőszakba! 30.000 Ft óvadék ellenében postázzuk is számodra a nyomkövető eszközt. 

Kérj egyedi árajánlatot!

0 %

Ajánlatkérés folyamata

Mi fog történni?

Flotta specialista kollégánk fog nálad telefonon jelentkezni és ha éppen alkalmas számodra az időpont egy rövid beszélgetésben kollégánk felméri az igényeid, hogy ennek alapján kidolgozhassa a számodra ideális megoldásokat.

Az adataid biztonságban vannak.

Ne aggódj, az itt megadott adataidat semmi olyanra nem használjuk, aminek mi sem örülnénk fordított esetben.

Inkább telefonálnál?

Nyugodtan hívj minket a +36 80 296 890, ingyenesen hívható számon!

Vagy inkább e-mailt írnál?

Nyugodtan írj az info@hola.hu címre! Az esetek 99%-ában még azon a munkanapon válaszolni szoktunk.

HolAzAuto

Kell neked egyáltalán GPS nyomkövető?

  • Hány ember dolgozik azon, hogy el tudják számolni a kilométereket, ez kb. milyen összegű bérköltség? Szeretnél ezen spórolni?
  • Mennyi parkolási büntetést fizetsz havonta? Jó lenne, ha ezek nem lennének?
  • Hányszor felejtetted el elindítani, vagy leállítani a parkolást? Mennyi többlet költséget okozott?
  • Hányszor volt olyan érzésed, hogy nem stimmel az üzemanyag elszámolás?
  • Volt már a cégedben engedély nélküli magán járműhasználat? Idegesített?
  • Volt már olyan, hogy utólag derült ki, hogy nincsenek a munkaterületen a járművek/kollégák? Ebből milyen összegű anyagi hátrány származott?
  • Ért már vád, hogy kollégáid nem teljesítették időre a fuvart?
  • Volt már olyan, hogy úgy érezted, széthajtják, nem vigyáznak a céges járművekre? Nem érdekes, céges jármű hozzáállást éreztél már egyes kollégákon?

Én csak többet akarok keresni, a többit mondjátok meg ti!

Kezdjünk el beszélgetni, és nézzük meg, hogy mi jó megoldás a cégednek!

Szeretnél máris a lényegre térni?

Kérj feltérképező visszahívást!

Bejelentkezés az online felületre

Kedves felhasználónk, pár héten belül a bejelentkezés erről a felületről megszűnik és a hola.hu oldalról a bejelentkezés gomb segítségével, vagy közvetlenül a login.holazauto.hucímre kattintva tud bejelentkezni. Amikor megnyitja a hola.huoldalt, érdemes a böngészőben a „könyvjelzők” menüpontban a „lap hozzáadása a könyvjelzőkhöz” opciót kiválasztani, hogy legközelebb egyszerűen megtalálja a bejelentkező felületet. Kérjük a következő alkalommal már a hola.hubejelentkezőjével jelentkezzen be! Köszönjük az együttműködést!

Ügyfél vélemények