Hasznos tippek Blog

A HolAzAutó online nyomkövető szolgáltatásnak számtalan hasznos kiegészítő funkciója van, amit sok esetben nem használnak ki a felhasználók. Hasznos tippjeinkkel szeretnénk, ha Te is minél többet tudnál a rendszerről, ami sokkal többet nyújt egy mezei GPS-nyomkövetésnél. Tarts velünk és mi levesszük a válladról az útnyilvántartással kapcsolatos adminisztrációs terheket. Megmutatjuk, hogyan tarthatod rajta a szemed az autóid üzemanyag-fogyasztásán, és a lopásvédelem rejtelmeibe is bevezetünk.

GPS Blog

Vajon mennyire lehet izgalmas egy olyan blog, ami egy online nyomkövető szolgáltatással foglalkozik?

Mi is meglepődünk néha, hogy milyen történeteket szül a HolAzAutó, az ügyfeleink eredményességi mutatóiról már nem is beszélve. Ha ehhez hozzávesszük még a szakmai cikkeket, amik abban fognak Neked segíteni, hogy minél jobban teljesítsen a céged, akkor a válaszunk egyértelmű: Te is jól jársz, ha rendszeresen olvasol minket.

Az autós kisvállalkozások, kamionos, fuvarozó cégek vezetőinek egyik örök dilemmája, hogy hogyan lehetne némileg lefaragni az üzemanyagköltségekből, tekintve, hogy az egyre drágább és drágább. Tény, hogy ezen vállalkozások, cégek csakis tapasztalt sofőröket vesznek fel, de nekik is lehetnek üzemanyagfaló vezetési szokásaik, beidegződéseik, amik azonban többnyire, ellenőrzés híján rejtve maradnak.

Természetesen a költségeket többféle módon lehet csökkenteni. Mi most azt vizsgáltuk meg, hogy a fordulatszám figyelembevételével hogyan lehet spórolni.

Csak egyenletesen és szépen!
Egy jó sofőr kerüli az őrült nagy sebességet, és a magas fordulatszámot, hiszen az csak nőttön növeli az üzemanyag-fogyasztást. Ehelyett egyenletes sebességet tart fenn alacsony fordulatszámon. Hiszi, hogy ha az alacsony fordulatszámhoz a lehető legmagasabb sebességfokozatot használja, akkor a takarékosság jegyében jár el. Jól hiszi, ez így van.

Ha vezetőid útjaik során a magas vagy közepes fordulatszámot választják, ne csodálkozz, ha az autó csak úgy vedeli az üzemanyagot.

A nagy sebességű vezetéssel borítékolható a drasztikus üzemanyag-fogyasztás.

A sofőr, aki korán kel, üzemanyagot nyer
Feltéve, ha már idejében, a járműnek megfelelő fordulatszámon vált fel.

Üresben a tilos előtt
Előre látható akadály, vagy STOP tábla előtt szuper dolog motorfékkel gurulni az aszfalton, mert ilyenkor a legkedvezőbb az üzemanyag-fogyasztás. Bátran ki lehet használni az autó mozgási energiáját!

Rövidtávfutóknak
Ha egy adott közlekedési helyzetben előre látható, hogy hamarosan ugyanabban a sebességfokozatban lehet majd haladni, az autót lehet hagyni gurulni sebességben. Ekkor ne kísérletezzünk a motor üzemanyagellátás-elzáró funkciójával, hiszen biztonság szempontjából igencsak kockázatos, és figyelemelterelő is.

Ügyfeleink körében végzett felmérések azt bizonyítják, hogy átlagosan 15%-kal csökkent a fogyasztás, a GPS nyomkövető eszközök beszerelése után.

Optimalizáld a kiadásaid, spórold meg a szervizelési költségeket, és költs kevesebbet üzemanyagra!
Ha a HolAzAutó jármű nyomkövetési szolgáltatását választod, a CAN adapter nagy segítségedre lesz. Méri ugyanis a motor fordulatszámát, ebből pedig következtethet egy adott sofőr vezetési stílusára.

Sőt! Még az elfogyasztott üzemanyag mennyisége is figyelemmel kísérhető! De feketén-fehéren láthatja a sebességet, a kilométeróra-állást, a gázpedál szögállást, és a sebességet is.

Válaszd az Extra csomagot, mely a fordulatszám mérésen kívül még további elemeket is tartalmaz: üzemanyagmérés, sofőrazonosítás, E-útdíj bevallás, szabálykezelés, bemenetek kezelése, adatok megőrzése 12 hónapig.