Mobile LBS Kft.


1KIK VAGYTOK?

Cégcsoportunkat egy ötlet alapján indítottuk Európában, Magyarországon. Célunk az volt, hogy felhasználjuk a több mint 15 éves külföldi IT iparági tapasztalatunkat és hazai vállalkozást indítsunk a GPS nyomkövetésre specializáltan. Cégünk 100 %-ban saját fejlesztésű rendszerei egyedi igényeket is képesek kiszolgálni. Folyamatos fejlesztéseinkkel követjük az aktuális trendeket, törvényi követelményeket, ennek köszönhetően vagyunk mindig naprakészek és a nemzetközi elvárásoknak is megfelelünk.


2MIVEL FOGLALKOZTOK?

Cégünk a személygépkocsik, személy- és teherszállító járművek nyomkövetése és a jármű lopásvédelem szakértője Magyarországon. Szolgáltatásaink magas szintű GPS nyomkövetésen alapszanak, amelyek okostelefonos applikációinknak köszönhetően bárki számára könnyen kezelhető, gyors szolgáltatás-elérést eredményeznek.


3MILYEN EGYÉB TERMÉKEITEK VANNAK MÉG?

Méltán mondhatjuk magunkat szakértőnek a személyi és jármű nyomkövetés, valamint jármű lopásvédelem területén. Termékeink: HolAzAutó flottakövető szolgáltatás, Sentinel Protect jármű lopásvédelmi rendszer, Hol A Taxi taxis diszpécser és taxirendelő rendszer, Kezedben a Biztonságod On-Line személyi védelmi rendszer.


4VANNAK NAGYOBB REFERENCIÁITOK?

Magyarországon számos olyan partnerünk van, akik a legnagyobb piacvezetők között helyezkednek el saját szegmensükben. Ilyen például a Taxi4, Sport Car Centrum, Bonafarm, Schiller Rent a Car, vagy akár Wellis Kft.5HATÁRON KÍVÜL IS JELEN VAGYTOK A SZOLGÁLTATÁSSAL?

Természetesen igen, külföldön is tudunk szolgáltatni. Két megoldást kínálunk. Az egyik, ha van az ügyfélnek az adott országhoz tartozó SIM kártyája, a másik pedig, hogy a szolgáltatónál az éppen aktuális Roaming díjat felszámoljuk. Az EU-n belüli és EU-n kívüli Roaming árak nem egyeznek meg. Erről érdemes tájékoztatást kérni.


Fizetendő költségek


1DÍJMENTESEN IS KIPRÓBÁLHATOM, MIELŐTT ELKÖTELEZEM MAGAM?

Igen! Lehetőség van egy hónap díjmentes kipróbálásra. Ennek a feltétele egy 30.000Ft-os óvadék befizetése, melynek árát beépítjük az eszközárba abban az esetben ha tetszik a szolgáltatásunk és szeretnéd tovább használni. Amennyiben nem vagy elégedett a szolgáltatással, az óvadék összegét maradéktalanul visszakapod!


2MUSZÁJ MEGVÁSÁROLNOM AZ ESZKÖZT?

Nem. Lehetőség van az eszköz bérlésére is. Ennek áráról a kapcsolati elérhetőségek bármelyikén érdeklődhetsz.


3MI A HELYZET A REJTETT KÖLTSÉGEKKEL? PÉLDÁUL AZ ESZKÖZ DÍJÁN KÍVÜL VAN HAVIDÍJ, SZERELÉSI DÍJ, EGYÉB?

Az eszköz díján kívül természetesen van havidíj, mivel ez egy szolgáltatás. 3 féle csomagot kínálunk, melyek különböző opciókat tartalmaznak. Kapcsolattartód szívesen segít kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, ha segítségre lenne szükséged. A szerelési díj csomagtól és járműtípustól változhat. Esetleges költség lehet még a Roaming, amennyiben külföldön szeretnéd használni a szolgáltatásunkat.


4A PIACON MIK LEHETNEK A BUKTATÓK?

A SIM kártya és az adatforgalom díja nincs benne a havidíjban
A gyanúsan olcsó GPS eszközök valószínűleg nem fognak megbízható minőséget nyújtani
Rövid garanciavállalás
Nincs a közelben szerelője a szolgáltatónak
Nincs személyes kapcsolattartó, akihez problémáddal fordulhatsz
Nem rendelkeznek mobiltelefonos applikációval
Magas havidíj a számos szolgáltatás miatt, melyek felére nincs is szükséged
Nincs kipróbálási lehetőség


5VAN HŰSÉGIDŐ?

3 féle lehetőséget kínálunk. 24, vagy 12 havi hűségidővel, valamit hűségidő nélkül is kérheted szolgáltatásunkat.


6A HŰSÉGIDŐ BEFOLYÁSOLJA A FIZETENDŐ DÍJAKAT?

Természetesen az eszköz ára a választott hűségidővel változik, viszont a havidíj változatlan marad. Magasabb hűségidőhöz olcsóbb eszközár párosul.


7BENNE VAN-E AZ ÁRBAN A SIM KÁRTYA?

Igen, tartalmazza a SIM kártya árát.


8HOGYAN KAPHATOK KEDVEZMÉNYEKET?

Érdemes figyelni a weboldalunkat, mert folyamatoson más-más kedvezményeket biztosítunk új és meglévő ügyfeleinknek. Eszköz- és havidíjkedvezményt egy bizonyos flottaszámtól tudunk adni, melyről bővebben kapcsolattartódnál érdeklődhetsz.


9ÁFA NÉLKÜL KÉRHETEM? OKOSBA MEG LEHET OLDANI?

Nem. Minden eszközről és havidíjról ÁFA-s számlát állítunk ki, mely minden tekintetben megfelel a hatályban lévő jogszabályoknak. Kivéve, ha a cég külföldi telephellyel rendelkezik és a járművek e külföldön bejegyzett cég tulajdonában vannak.


Megrendeléssel kapcsolatos kérdések


1MI A RENDELÉS MENETE?

Kollégánkkal folytatott egyeztetést követően egy díjbekérő számlát küldünk el Neked, melynek átutalását követően küldjük is számodra az eszközt.


2HOGY JÖN HOZZÁM AZ ESZKÖZ?

Lehetőség van személyes átvételre pécsi székhelyünkön, az ország más pontjára futárral küldjük ki.


3MENNYI IDŐT KELL VÁRNOM AZ ESZKÖZRE?

Az utalás beérkeztét követően 1 napon belül kézhez kapod az eszközt.


Kapcsolattartás és segítségnyújtás


1KI MAGYARÁZZA EL NEKEM A MŰKÖDÉST?

A kapcsolattartód készségesen rendelkezésedre áll minden kérdésed megválaszolásában.


2MENNYI TANULÁST IGÉNYEL A NYOMKÖVETŐ HASZNÁLATA?

Mindenki számára érthető, magyar nyelvű okostelefonos applikációt és webes rendszert fejlesztettünk ki, így külön képesítést nem igényel a használatuk, legfeljebb alapvető számítógépes ismereteket.


3HA GOND VAN, KIT HÍVHATOK?

Először a személyes kapcsolattartót érdemes felhívni, ha esetleg ő valami oknál fogva nem elérhető, akkor kérjük tárcsázd a központi telefonszámot.


4VAN CSEREKÉSZÜLÉK AZ ESETLEGES MEGHIBÁSODÁSOKKOR?

Igen van.


5VAN SÚGÓJA A FELHASZNÁLÓI FELÜLETNEK?

Igen van.


Előírások


1MILYEN TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEI VANNAK A MUNKÁLTATÓNAK A MUNKAVÁLLALÓ FELÉ?

Az Előfizető köteles a nyomon követett személyeket vagy a nyomon követett eszközöket használó személyeket tájékoztatni a nyomon követés tényéről. A rendszer a beleegyezésük nélkül nem használható. Az e kötelezettség megszegésével kapcsolatban keletkezett igényekre vonatkozóan a szolgáltató bárminemű felelősségét kizárja.


GPS nyomkövető működése


1HOGYAN MŰKÖDIK A GPS NYOMKÖVETŐ?

A GPS nyomkövető nem egy bonyolult szerkezet, használata és működése egyszerűbb, mint sokan azt gondolnák. Mivel azonban rengeteg embernek nem egyértelmű, lássuk miként is működik egy ilyen szerkezet! Miután kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb készüléket, és szakszerűen beépíttettük járművünkbe, a nyomkövető az első aktiválást követően azonnal elkezdi gyűjteni majd a járművel kapcsolatos legfontosabb adatokat, amelyeket egy központi szerveren tárol el.

A GPS nyomkövető folyamatosan kommunikál a központi szerverrel, de vannak el nem küldött adatok is, amelyeket fekete dobozként képes magában tárolni, így esetleges hálózati vagy egyéb probléma miatt is lesz biztonsági mentés. A GPS nyomkövető folyamatos műholdas helymeghatározást végez, és általában tartozik hozzá egy a központtal történő kommunikációhoz használt modultelefon, valamint egy PCB vezérlő eszköz is, ami az adott készülék működését hivatott koordinálni.

A működés során a nyomkövető által rögzített adatai a központi szerverről On-Line elérhetővé válnak, és így juthatnak el a felhasználóhoz, aki gyorsan és konkrétan ingyen, valamint bárhonnan elérheti a szükséges adatokat.


2VAN MOBILAPPLIKÁCIÓ HOZZÁ?

Igen. Jelenleg iOS és Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokon működik. Az applikációkat a Play áruházból, valamit az Apple Store-ból lehet letölteni.


3TÁBLAGÉPEN IS MŰKÖDIK?

Igen. Jelenleg iOS és Android operációs rendszerrel ellátott táblagépeken működik. Az applikációkat a Play áruházból, valamit az Apple Store-ból lehet letölteni.


4KOMPATIBILIS AZ ÉN TELEFONOMMAL IS?

Igen, amennyiben Android, vagy iOS rendszerű okostelefonnal rendelkezik.


5MILYEN SIM KÁRTYÁT HASZNÁLTOK?

A Vodafone és Telenor telekommunikációs cégekkel állunk partneri kapcsolatban.


6HOL TÁROLÓDNAK AZ ADATOK, ÚTVONALAK? EZEK BIZTONSÁGBAN VANNAK?

Rendelkezünk központi szerverrel, ahová befutnak az információk. Ezekről készül biztonsági mentés is, így teljes mértékben biztonságban vannak az adatok.


7AZ ESZKÖZ MILYEN GYAKRAN KÜLD ADATOT?

A GPS nyomkövető által beküldött adat 5 másodpercenként automatikusan frissül, így folyamatosan figyelheted járműveidet. A rendszer a térképen kijelzi járműveid aktuális pozíciójat, sebességét, haladási irányát.


8VISSZAMENŐLEGESEN LEKÉRDEZHETŐK AZ ADATOK?

Igen, a GPS nyomkövető saját tárolóegységgel rendelkezik, melyből az információkat folyamatosan küldi központi szerverünkre és ott tárolódnak az adatok.


9A SOFŐR LÁTJA AZ ESZKÖZT?

Nem. Mivel az eszköz mérete cigisdoboz nagyságú, így a beépítés helyét csak a megrendelő és a beszerelő cég tudja. Ennek helye még egy nagyszervíz alkalmával sem derül ki.


10MILYEN PONTOS A GPS NYOMKÖVETŐ?

A GPS nyomkövetők pontosságát típusa válogatja, de általánosságban mindegyik képes ma már 2-3 méteres pontossággal megállapítani egy adott jármű helyzetét.


11TELEFONRÓL IS MEG LEHET HATÁROZNI EGY JÁRMŰ HELYZETÉT?

Igen. A térképen tisztán látszik, hogy éppen hol áll, vagy halad a nyomkövetett jármű, amennyiben a telefonkészülék rendelkezik internet csatlakozással.


12LEMERÍTHETI AZ AUTÓ AKKUMULÁTORÁT?

Még tartós használat esetén sem, a készülék ugyanis mindössze 10mA alatti áramforrást vesz fel.


13HOL TUDJUK HASZNÁLNI A GPS NYOMKÖVETŐT?

Egy GPS nyomkövető felhasználhatósága sokkal összetettebb és sokszínűbb, mint azt gondolnánk, ennek megfelelően az efféle hasznos készülékeket lényegesen gyakrabban alkalmazhatjuk, mint ahogyan elsőre feltételeznénk. A GPS nyomkövető leggyakoribb felhasználási lehetőségeként a járműkövetést nevezhetjük meg, hiszen mindenki szereti biztonságban tudni gépkocsiját, amit csak és kizárólag ezzel az autóba építhető, alaposan elrejthető szerkezettel érhetünk el maximálisan.

Ha ugyanis az autót ellopják, a nyomkövető által akár azonnal is meg tudjuk határozni a helyzetét egy mobiltelefonnal, így a rendőrségnek segítséget tudunk adni. Ezen az elven haladva a GPS nyomkövetők flottakövetésre is alkalmasak, avagy egyszerre akár több száz céges autót is figyelemmel kísérhetünk ezzel a megoldással. Míg korábban a GPS nyomkövetők főként a vállalati szférában voltak népszerűek, ma már a magáncélú, egyéni felhasználás is egyre népszerűbb.

Jellemző, hogy a GPS nyomkövetés köré egyre vonzóbb applikációkat építenek a szolgáltatók, amelyekkel a felhasználók különlegesebb élethelyzeteikre is igyekeznek megoldást kínálni.


14MILYEN EXTRÁKKAL BŐVÍTHETŐ A JÁRMŰKÖVETÉS?

Noha a járműkövetés már önmagában is egy rendkívül hasznos funkció, azonban ezen felül további automatizált eszközökkel, illetve extrákkal egészíthető ki ez a lehetőség. Ezeknek köszönhetően rengeteg hasznos lehetőséget is igénybe vehetünk a GPS alapú lehetőség mellé. Ilyen például a terület alapú járműkövetés lehetősége, aminek a lényege, hogy egy adott jármű – például egy munkagép – csak az adott területen belül dolgozhat, és amint tiltott övezetbe lép, azonnal figyelmezteti vezetőjét, valamint a tulajdonost is.

A terület alapú megoldás telephelyeken, de akár regionális futárszolgálatok esetében is rendkívül hasznos lehet. A járműkövetés által a fentiekből kiindulva könnyedén kérhetünk ország elhagyáshoz kapcsolódó védelmet is, ezáltal például amennyiben egy hozzánk tartozó jármű elhagyná a kijelölt célországot, akkor azonnal riasztást küld számunkra, és meghatározza a pontos helyzetet is. A járműkövetésnek köszönhetően természetesen kisebb védelmeket is kérhetünk extraként.

Ilyen például a sebesség túllépése esetén történő riasztás, vagyis amennyiben egy gépkocsi meghaladja az adott szakaszon előírt legnagyobb sebességet, akkor a rendszer azonnal jelez a jármű vezetőjének és tulajdonosának is.


Beszerelés és garancia


1MEG KELL FÚRNI A MŰSZERFALAT? MILYEN BEAVATKOZÁSSAL JÁR AZ ESZKÖZ BESZERELÉSE?

Kollégáink szakképzett autószerelők, semmi fúrást-faragást nem igényel az eszköz beszerelése.


2AZ AUTÓBAN LÁTSZIK A GPS NYOMKÖVETŐ?

Nem. A mindössze cigarettás doboz méretű eszközt a szakemberek a műszerfal mögé építik be, melynek helye még egy szerviz alkalmával is ismeretlen marad.


3MAJD ÁT LEHET SZERELNI MÁS AUTÓBA?

Igen, semmi akadálya!


4NEKEM KELL SZERELŐT KERESNEM ÉS FIZETNEM, VAGY TI INTÉZITEK? BENNE VAN EZ AZ ÁRBAN?

Országszerte rendelkezünk szerelőpartnerekkel, mi jelezzük neki a várható beszerelést. A szerelés időpontját viszont Neked kell leegyeztetnek a szerelővel, mivel mi nem szeretnénk a szabadidődről dönteni. A szerelés tőlünk független, az eszköz árába és a havidíjba nincs belekalkulálva az ár.


5HELYILEG HOL TUDOM MEGOLDANI A BESZERELÉST?

Kapcsolattartód tájékoztat, hogy hol van a Hozzád legközelebb lévő beszerelő partnerünk.


6NEKEM KELL MENNEM, VAGY TI JÖTTÖK?

Mindkét lehetőség megoldható, viszont a szerelőpartner kiszállási díjat számol fel a beszerelésen felül.


7MENNYI IDEIG TART A SZERELÉS?

Körülbelül 1 órát vesz igénybe a beszerelés.


8MENNYIBE KERÜL A SZERELÉS?

7900 Ft + ÁFA-tól elérhető a szerelés díja. Az ár függ a csomagtól és a jármű típusától.


9HA ÉN, VAGY A SAJÁT SZERELŐM ÉPÍTI BE A NYOMKÖVETŐT, AKKOR IS ÉL A GARANCIA?

Nem, a garancia csak abban az esetben él, ha a HolAzAutó szerelőpartnere építi be az eszközt.


10GARANCIÁLISAN SZERELTEK?

Igen!


11MENNYI GARANCIAIDŐ VAN A GPS KÉSZÜLÉKRE?

1 év garanciát vállalunk alapból, de 5000 Ft+ÁFA/eszköz egyszeri pluszköltségért vállalunk +1 év garanciát. A bérelt eszközöknél élettartam garanciát vállalunk.


12IDŐNKÉNT KELL SZERVÍZELTETNI AZ ESZKÖZT?

Nem, semmi szervízigénye nincs a készüléknek.


06 80 296 890